Mirrorpix/Getty Images
Baby på stranden under krig

Skal du med på stranden?

En tur til stranden forbindes med bare ben, afslapning og problemløse stunder – men sådan har det ikke altid været. I 1920'erne var der strenge regler om kvinders badedragter, og i 1940'erne blev strandene forvandlet til farefulde invasionszoner.

Stands den kvinde!

Kvinder i badetøj har ikke altid været en påskønnet ting – se selv her. To unge piger er netop blevet arresteret, eftersom deres badedragter dækker for lidt af deres ben. Denne “uanstændige opførsel” fra kvindernes side blev set som en alvorlig forbrydelse, hvorfor politiet ingen andre muligheder havde end at anholde dem.

Topical press agency/Stringer/Getty Images

Chicago, USA
Juli 1922

Topical press agency/Stringer/Getty Images

I sikkerhed for tyskerne

En baby venter tålmodigt på sine forældre, som bader i bølgerne nær den sydengelske strand ved Eastbourne. Byen, der ligger blot 100 km fra det besatte Frankrig, er et oplagt mål for tyskerenes forventede landgangsoperation. Pigtråd og andre forsvarsforanstaltninger er på plads for at stoppe tyskerne – men de ødelægger desværre også briternes egne sommerfornøjelser.

Mirrorpix/Getty Images

I sikkerhed for tyskerne

Eastbourne, England
1941

Mirrorpix/Getty Images

Ikke kigge...

Hvordan bærer en ærbar kvinde sig ad med på en hed sommerdag i Victoriatiden at slippe ud i bølgerne uden at måtte klæde om for øjnene af enhver? En pinlig situation, som heldigvis kan løses ved hjælp af vognmand Hoopers bademaskiner: små hestetrukne kabiner på hjul, hvor den badende kunne skifte uset og blive trukket hele vejen ned i vandkanten.

AOP/Getty Images

England,
1890

AOP/Getty Images

Den vovede bademode

En politimand kontrollerer to unge kvinders badedragter. Myndighederne har netop indført en regel om, at damernes strandpåklædning kun må vise 15 cm af låret. Hvis dragterne er for korte, vil damerne blive bedt om at klæde sig på og gå hjem igen.

The library of congress

Stranden ved Washington,
Sommeren 1922

The library of congress