Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

first beauty queen

Hvem var den første skønhedsdronning?

Traditionen med skønhedskonkurrencer fandtes allerede i middelalderen, men det var først i 1800-tallet, at den første egentlig "skønhedsdronning" blev udnævnt.

Florilegius/Bridgeman Images

Forskellige typer af skønhedskonkurrencer har været afholdt ved festlige lejligheder siden middelalderen.

Fx blev unge piger udpeget som pinsebrude eller majbrude i forbindelse med pinsefejringer og forårsfester i flere europæiske lande.

Den første kvinde, som dokumenteret fik titlen “skønhedsdronning”, var den engelske hertuginde af Somerset, Georgiana Seymour (1809-84), der var kendt for sin blændende skønhed.

Kåringen foregik ved en middelalder-festival i Skotland i 1839, hvor Europas fornemste mænd og kvinder mødtes for at hylde fortidens ridderidealer.

Turneringens hovedattraktion var en stor ridderturnering efter middelalderens forbillede, der blev overværet af ca. 100.000 tilskuere i løbet af tre dage.

Den ridder, som vandt turneringen, fik lov til at vælge en “skønhedsdronning”, hvis selskab han fik lov til at nyde under den afsluttende middag.

Til de færrestes overraskelse faldt valget på Georgiana Seymour, som fortryllede alle med sine store, mørkeblå øjne.

Blandt hertugindens beundrere var dronning Victoria, som efter turneringen nedfældede sin beundring for Seymours elegance i sin dagbog.

Den første moderne skønhedskonkurrence var Miss America i 1921. Konkurrencen var et forsøg på at lokke turister til Atlantic City, USA, og blev en stor succes med flere tusind tilskuere.

Læs også:

Medicin

Plastikkirurgi: Romerske penislæger kunne fikse alt

11 minutter
Slag under 2. verdenskrig

Slaget ved Dunkirk: Bagtropper sikrede britisk mirakelsejr

16 minutter
Arkæologi

Gigantskat fundet på pløjemark

3 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul