Berømtheder gemte på groteske hemmeligheder
Elvis begærede mindreårige piger. Nostradamus elskede syltetøj. Og Castro ville have en karriere i Hollywood. Selvom historiebøgernes ikoner fremstår blankpolerede, bærer de alle på hemmeligheder.

Hayworth, Presley og Lennon blev kendt for vidt forskellige ting, alligevel var de ens ét punkt: De gemte alle på skandaløse hemmeligheder.
Berømt forfatter troede på feer
Arthur Conan Doyle var så overbevist om eksistensen af feer, at han skrev en bog om de små, overnaturlige væsner.
Den skotske forfatter Arthur Conan Doyle er mest kendt for sine bøger om mesterdetektiven Sherlock Holmes, men skrev i 1922 også et værk, som måske har det bedst i historiens glemmekasse.
Bogen med titlen “The Coming of the Fairies” er ét langt argument for eksistensen af små, flyvende feer. Anledningen til udgivelsen var en række berømte fotografier fra landsbyen Cottingley, England, der angiveligt viser to piger, som leger med små feer.
Hvor Sherlock Holmes ville have grebet en lup og konstateret, at billederne blot bestod af illustrationer fra en børnebog – der var klippet og fotograferet – valgte Doyle at sætte sig ved tasterne. Resultatet blev en bog, som ifølge Doyle selv skulle betragtes som sober faglitteratur.
Ifølge Doyle har fe-billederne fra Cottingley “bevist eksistensen af en befolkningsgruppe på denne planet, som kan vise sig at være lige så folkerig som menneskeracen”.
Den eneste årsag til, at vi ikke kan se feer, er, at de små væsner er skabt af et materiale, som “udsender kortere eller længere vibrationer” end det synlige spektrum, som menneskeøjet kan opfatte. Kun få udvalgte kan tune deres øjne og hjerner til at se feernes vibrationer.
“Det er netop evnen til at tune op og indstille sig til andre vibrationer, som kendetegner en clairvoyant, og der er intet videnskabeligt umuligt i – så vidt jeg vurderer – at nogle mennesker kan se noget, som er usynligt for andre”, skriver Doyle.
Småpiger tog fusen på Doyle
I 1920 modtog Arthur Conan Doyle en række billeder af to piger omgivet af feer. Doyle var overbevist om billedernes ægthed og trykte dem i sin bog fra 1922.
I den efterfølgende mediestorm fastholdt de to piger, som havde taget billederne, at deres fotografier ikke var falsknerier.
Efter en lang række kritiske undersøgelser indrømmede kvinderne i 1983, at de havde forfalsket billederne ved at bruge papfigurer fra en populær børnebog.
Fupnummeret var ment som en uskyldig spøg, som havde taget overhånd, forklarede kvinderne.