Mainman Archive
David Bowie

Hvornår fik David Bowie sit gennembrud?

I 1969 er Apollo 11 på vej mod Månen, da den unge, fallerede David Bowies pladeselskab får en lys idé. Kort efter sætter Bowies karriere kurs mod stjernerne.

Britiske David Bowie er kendt som en af historiens mest kreative og indflydelsesrige musikere, og han ville være fyldt 75 år i januar 2022, hvis han ikke var gået bort i 2016.

At Bowie skulle blive en stor verdensstjerne, lå dog ikke i kortene, selvom han var et musikalsk talentfuldt barn. I sine unge år i 1960’erne sprang den rastløse og altid søgende Bowie fra band til band og udgav en række singler, som alle floppede.

I frustration forlod Bowie en overgang musikken og studerede bl.a. avantgarde-, pantomime- og mime-teater, men vendte i slutningen af 1960’erne tilbage til musikscenen, hvor han kæmpede videre for at slå sit navn fast.

David Bowie

David Bowie havde flere mislykkede albums bag sig, da Apollo 11’s månelanding i 1969 skubbede ham mod succes.

© Mainman Archive

Bowie lagde lyd til månelandingen

Gennembruddet kom omsider i juli 1969. Få dage før den første månelanding ved Apollo 11 udgav Bowie sangen Space Oddity, der netop handler om en astronaut på rumfærd.

Udgivelsesdatoen var nøje valgt af pladeselskabet for at ride på rum-bølgen og viste sig at være en genistreg. Sangen vakte stor genklang og røg ind blandt de fem bedst sælgende sange i Storbritannien. På BBC blev sangen sågar brugt som baggrundsmusik under transmissionen af selve månelandingen.

Sangen slog Bowies navn fast blandt britiske musikelskere, og da han udgav albummet Ziggy Stardust i 1972, tog han det endelige skridt ind i en fremtid som musikalsk superstjerne og ikon.