Med sit lange hår og sin pompøse tøjstil vakte Oscar Wilde stor opmærksomhed på universitetet i Oxford.

Oscar Wilde tæskede sig til succes

Han var nok en eftertænksom forfatter, men Oscar Wilde gik ikke af vejen for et godt slagsmål.

Oscar Wilde ville ikke finde sig i noget i Oxford

Den homoseksuelle Oscar Wilde var et oplagt mål for mobning, da han i 1870'erne indledte sine studier på britiske Oxford University. Samtidens strengt viktorianske normer fordømte homoseksualitet, men det fik ikke Wilde til at lægge skjul på sin flamboyante livsstil - tværtimod.

Wilde dekorerede sit kollegieværelse med påfuglefjer, blomster og porcelæn og tiltrak stor opmærsomhed med sit lange hår og sin udtalte modvilje mod sport.

Oscar Wilde tævede sine plageånder

Til alt held var Wilde så tæt bygget, at han kunne forsvare sig mod de fysiske overfald, som han blev udsat for. Da fire medstuderende en dag forsøgte at smadre hans værelse, sparkede Wilde den ene ned ad trapperne, slog luften ud af den anden og bar de sidste to ud.

Trods modviljen fra de medstuderende bestod Oscar Wilde med topkarakter og vandt Oxfords mest prestigefulde pris for sine digte.

"Mine undervisere var lamslåede", skrev han til en ven. "Den slemme dreng klarede sig igennem!"

Læs mere om Oscar Wilde og Oxfords kloge hoveder


Universiteterne i Oxford klækkede mange flere store personligheder som Oscar Wilde. Læs om Oxford klogeste hoveder - fra Tolkien til Margaret Thatcher - i denne artikel:

NB! Du skal have en profil på Historie for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i...

Læs også