Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Caravaggio, Kroning med torne

Støvet maleri viste sig at være et mesterværk

Professor troede ikke sine egne øjne, da et hidtil ukendt maleri fra 1600-tallet blev sat til salg på en auktion – ovenikøbet et værk af geniet Caravaggio.

Ansorena.com

Professor Massimo Pulini fra Bolognas kunstakademi kunne knap tro sine egne øjne, da en ven viste ham et maleri, som lige var sat til salg på en spansk auktion.

Maleriet fra 1600-tallet var vurderet til 11.000 kr., for ifølge auktionshuset var det malet af en spanier, der efterlignede den italienske renæssancemester Caravaggio (1571-1610). Men for professor Pulini var der ingen tvivl:

“Jeg vidste straks, at det var en Caravaggio”.

Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610) regnes for en af Italiens største kunstnere - på niveau med Leonardo da Vinci (1452-1519)og sin navnebror Michelangelo Buonarotti (1475-1564).

© Ottavio Leoni

Professoren identificerede “specifikke detaljer, der bekræftede, at maleriet var af Caravaggio, såsom vinklen på Kristus’ hoved, lyset, soldatens ansigt – der minder om Den Unge Syge Bacchus, et af Caravaggios berømteste værker”.

Caravaggio-maleri: Kroning med torne

Mesterværket måler 111 x 86 cm og viser Jesus iført tornekrone kort før hans korsfæstelse.

© Ansorena.com

Værket kan sælges for 1 mia. kr.

Pulini er sikker på, at værket er “Kroning med torne”, som Caravaggio malede til en konkurrence i 1605. Hvordan maleriet er endt i Spanien, er endnu et mysterium.

Nu skal værket testes af eksperter, før det endegyldigt kan afgøres, om det er en ægte Caravaggio. Foreløbig er det fjernet fra auktionen, og den spanske regering har nedlagt eksportforbud. Når maleriet sættes til salg igen, bliver det til en markant højere pris.

En italiensk kunstekspert vurderer, at salgsprisen kommer til at ligge omkring 370 mio. kr., hvis et spansk museum køber det. Sælges det til en privat samler, kan mesterværket indbringe over 1 mia. kr.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul