2. Uhyggelig dragt beskyttede læger mod døden
I 1600-tallet hærgede pesten sig endnu engang gennem Europa, og derfor opfandt den franske medicinmand Charles de Lorme en dragt, der skulle beskytte pestlægerne mod sygdommen.
Dragten blev hurtigt symbolet på den visse død, og pestdoktoren kunne på lang afstand kendes på den karakteristiske og livsnødvendige maske. Det lange næb tjente nemlig et vigtigt formål. Næbet var var fyldt med parfume og urter, som skulle holde stanken på afstand og lægen i live.
3. Mænd gik med korsetter
Den franske overklasse var i det 18. århundrede så besat af kroppens proportioner, at korsettet levede i bedste velgående.
Det formende undertøj var dog ikke kun populært blandt kvinder. Datidens mænd ønskede også at forme deres kroppe, så de kunne passe det formsyede modetøj.
De korset-bærende franskmænd blev dog hurtigt latterliggjort. Europas øvrige mænd var nemlig overbeviste om, at en mand ikke skulle bruge så meget tid på kroppen og dens proportioner foran spejlet.
4. Kvinder brugte levende øgler som smykker
I 1890’ernes New York blev det populært blandt kvinderne at udsmykke sig med dyr ved at bære små, levende øgler i seler. Øglerne blev solgt som “kamæleoner”, der kunne skifte farve og matche ethvert outfit.
Det blev dog hurtigt for meget for dyrevelfærdsorganisationen ASPCA, der fik New Yorks myndigheder til at udstede en bekendtgørelse om, at det fremadrettet blev ulovligt at sælge øglerne.
Dillen fortsatte dog i årtier på tværs af kontinentet, og senere blev brocher med levende biller også en populær udsmykning.
Under 2. verdenskrig blev Hitlers SS-soldater kendt for at bære frygtindgydende dødningehoveder på deres uniformer.
Traditionen stammer dog tilbage fra 1700-tallet, hvor preussiske garderhusarer bar et kranium med krydsede lårbensknogler som en del af deres militære uniform.
Det symboliserede, at husarerne var villige til at risikere deres liv for regenten og ikke frygtede døden.