Sådan blev Michelin-stjernerne til
Oprindeligt skulle Michelin-guiden få bilister ud på vejene og sælge flere dæk. Det viste sig dog hurtigt, at det var oversigten over spisesteder, der begejstrede læserne.

Den første Michelin-guide blev trykt i 1900 i hele 35.000 eksemplarer.
Den første restaurant fik en michelin-stjerne i 1926. Bag tildelingen stod de franske dækproducenter Édouard og André Michelin, som siden 1900 havde udgivet en lille, gratis håndbog til bilister med kort over Frankrig og oplysninger om værksteder og benzinstationer.
Den såkaldte Michelinguide indeholdt også anbefalinger af få hoteller og spisesteder.
Formålet var at få bilisterne ud på vejene og dermed sælge flere dæk. Guiden blev uhyre populær, i takt med at antallet af biler steg, og dækkede i 1920 store dele af Europa.
Anonyme anmeldere skulle tildele stjerner
Læserne var især begejstrede for oversigten over spisesteder. Michelin besluttede derfor at hyre en stab af anmeldere, som anonymt besøgte og vurderede restauranterne.
Fra 1926 begyndte anmelderne også at tildele stjerner til spisestederne.
De første restauranter fik dog blot nul eller én stjerne. Det nuværende system med tre stjerner som udtryk for det sublime blev indført i 1931.