Baseballhold spillede med livet som indsats

Sherif Felix Alston forbarmer sig i 1911 over fangerne på dødsgangen i Wyoming statsfængsel, da han lader de indsatte danne et baseball-hold. Mod al forventing går kampene godt, og på mystisk vis får fangerne udsat deres dødsstraf.

Holdet blev populært i pres­sen og trak mange tilskuere til sine kampe.

© Chris Enss & Howard Kazanjian

Sherif Felix Alston, der bestyrer Wyomings statsfængsel, for­bar­mer sig i 1911 over fangerne på dødsgangen og lader dem skabe deres eget baseballhold.

Fangeholdet spiller på et meget højere niveau end forventet, og sammen med sin ven guvernøren af Wyoming beslutter Alston at lade dem spille rigtige kampe.

De to mænd sætter straks penge på det undertippede hold og tjener kassen.

Joseph Maull Carey var guvernør af Wyoming fra 1911 til 1915, og efter sin tid i embedet var han fortaler for et landsdækkende forbud mod hasardspilleri. Det var efter sigende et forsøg på at slippe af med sit dårlige gambling-rygte.

© Wyoming State Archives/Wikipedia

Galgen venter hvis holdet taber

Kampene går godt for fangerne, der bliver ved med at vinde, og stjernespillerne får også på mystisk vis udsat deres dødsstraf.

I skjul får spillerne endda at vide, at galgen venter, hvis de taber. Det gør holdet aldrig, men pressen begynder at grave i sagen, og rygterne om korruption tvinger til sidst sheriffen til at lukke holdet.

Størstedelen af spil­ler­ne blev henrettet kort efter.