Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Verdens ældste emoji fundet

I 2013 blev ordet "emoji" for første gang optaget i en ordbog. Men i Slovakiet har forskere gjort en opdagelse, der viser, at brugen af emojis er næsten 400 år gammel.

Wikipedia

Hos de Nationale Arkiver i Trenčín i Slovakiet, forestiller de sig, at det gik til sådan her:

I 1635 havde advokaten Jan Ladislaides fået til opgave at gennemgå de kommunale regnskaber i en lille by ved Strážov-bjergene.

Advokaten var overordentligt tilfreds med tallene, så da han godkendte dem, tegnede han en lille cirkel ved siden af sin underskrift.

Inde i cirklen tegnede han to prikker og en streg - et billede, som de fleste i dag ville betegne som en smilende emoji.

Smilende ansigt godkendte regnskab

Om det var nøjagtig sådan, verdens første emoji blev til, kan man ikke slå fast med sikkerhed, siger Peter Brindza, der er leder af de Nationale Arkiver i Trenčín.

Men at advokaten Jan Ladislaides i 1635 brugte et smilende ansigt til at godkende et regnskab, er der ingen tvivl om.

“Jeg kan selvføIgelig ikke udelukke, at der findes ældre emojis, som vi endnu ikke har opdaget. Men dette er uden tvivl en af de allerældste," siger Peter Brindza.

Accept og anerkendelse

Selvom emojiens mund ser mere neutral end glad ud, hersker der ifølge Peter Brindza ingen tvivl om, at ansigtet symboliserer accept og anerkendelse.

Oven over underskriften og tegningen har advokaten nemlig skrevet en lille tekst, hvor han udtrykker sin tilfredshed med det godkendte regnskab.

De første digitale emojier blev lavet i Japan i 1999, og i 2013 blev ordet "emoji" optaget i en ordbog. Man anslår, at der hver dag sendes seks milliarder emojis i verden.

Læs også:

kivikausi, figuuri, Kiina, pikkulintu
Arkæologi

Lille fugl skyder gammel teori ned

2 minutter
Kultur

Verdens ældste lønseddel fundet

2 minutter
Arkæologi

Verdens ældste snesko blev båret af Ötzis forfædre

2 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul