Wikipedia

Verdens ældste emoji fundet

I 2013 blev ordet "emoji" for første gang optaget i en ordbog. Men i Slovakiet har forskere gjort en opdagelse, der viser, at brugen af emojis er næsten 400 år gammel.

Hos de Nationale Arkiver i Trenčín i Slovakiet, forestiller de sig, at det gik til sådan her:

I 1635 havde advokaten Jan Ladislaides fået til opgave at gennemgå de kommunale regnskaber i en lille by ved Strážov-bjergene.

Advokaten var overordentligt tilfreds med tallene, så da han godkendte dem, tegnede han en lille cirkel ved siden af sin underskrift.

Inde i cirklen tegnede han to prikker og en streg - et billede, som de fleste i dag ville betegne som en smilende emoji.

Smilende ansigt godkendte regnskab

Om det var nøjagtig sådan, verdens første emoji blev til, kan man ikke slå fast med sikkerhed, siger Peter Brindza, der er leder af de Nationale Arkiver i Trenčín.

Men at advokaten Jan Ladislaides i 1635 brugte et smilende ansigt til at godkende et regnskab, er der ingen tvivl om.

“Jeg kan selvføIgelig ikke udelukke, at der findes ældre emojis, som vi endnu ikke har opdaget. Men dette er uden tvivl en af de allerældste," siger Peter Brindza.

Accept og anerkendelse

Selvom emojiens mund ser mere neutral end glad ud, hersker der ifølge Peter Brindza ingen tvivl om, at ansigtet symboliserer accept og anerkendelse.

Oven over underskriften og tegningen har advokaten nemlig skrevet en lille tekst, hvor han udtrykker sin tilfredshed med det godkendte regnskab.

De første digitale emojier blev lavet i Japan i 1999, og i 2013 blev ordet "emoji" optaget i en ordbog. Man anslår, at der hver dag sendes seks milliarder emojis i verden.