FORÅRSTILBUD: 3 blade for 49 kroner

Slå til nu og få 3 numre af Magasinet HISTORIE direkte i din postkasse. Se, hvad du skal glæde dig til her.

Slå til nu og få 3 numre af Magasinet HISTORIE direkte i din postkasse. Se, hvad du skal glæde dig til her.

De kommende forårsnumre af HISTORIE byder på god og oplysende underholdning.

Her kan du for eksempel glæde dig til at læse spændende artikler om fire afgørende slag - herunder slaget om Stalingrad, der blev vendepunktet for vendte 2. Verdenskrig. Om jomfruelighed i middelalderen eller om charterrejsens oprindelse og udvikling.

God fornøjelse!

HISTORIE nr. 9 – Udkommer 19. maj 2022

Stalin, Franklin D. Roosevelt og Winston Churchill i Teheran 1943.

Ingen Illuminati her, men spot 2 frimurer.

© Flickr/ FDR Presidential Library & Museum

Året 1942 er et afgørende vendepunkt for 2. verdenskrig.

Aksemagternes aggressivitet og yderligere ekspansion skal stoppes og fire slag kommer til at definerer fremtiden for hele verden: Slaget om Stalingrad, Slaget om Midway, Slaget om El Alamein og Slaget om Guadalcanal.

Med HISTORIE nr. 9 får du de spændende historier i tekst og billeder og med detaljeret kortmateriale, der giver dig indblik i strategernes hovedpiner og soldaternes vanskeligheder.

HISTORIE nr. 10 – Udkommer 2. juni 2022

Jomfrutest kvinde

Kvindelist var det bedste værn mod middelalderens svøbe: Den ydmygende jomfrutest.

© Shutterstock

I middelalderen skulle kvinder være jomfruer, når de giftedes sig. Hele Familiens ære var på spil, og en ung kvinde kunne risikere at miste livet, hvis hun ikke kunne bevise sin jomfruelighed.

For at forsikre den kommende husbond om, at den deres udkårne brud stadig var jomfru, blev der i middelalderen udført en række kontroltests.

Si-testen der indebar at kvinden skulle stoppe rindende vand med sine bare hænder var meget populær og blev brugt som indikation på, om hvorvidt en kvinde stadig var jomfru eller ej. Testen var så stærkt et symbol på jomfruelighed, at selv Englands ugifte dronning, Elizabeth 1., i 1583 lod sig portrættere med en si i hånden. Men som enhver anden test kunne si-testen omgås.

I HISTORIE nr. 10 kan du læse om hvordan kvinder i middelalderen snød sig til jomfruelighed og dermed sikrede familiens ære og dermed undlod at blive straffet og i værste fald henrettet.

HISTORIE nr. 11 – Udkommer 23 juni 2022

Som et festligt indslag hældte tjenerne gerne vin og sprut direkte ned i halsen på gæsterne.

© Ritzau Scanpix

I året 1962 letter de første charterfly fra de skandinaviske lufthavne.

Flyvemaskinerne er proppet med forventningsfulde, men samtidig undrende gæster, som alle skal sydpå og stifte bekendtskab med grisefester, fremmede skikke og den brændende sol.

Med HISTORIE nr. 11 kommer du med til bords og får indblik i, hvorfor grisefester og kold sangria udviklede sig til skandinavernes foretrukne ferieform 1960’erne og 1970’erne.