HISTORIE årbog 2022: Få historien bragt til live

I HISTORIES nye årbog får du forhistorien til årets vigtigste begivenheder og deres dramatiske forhistorier. Måned for måned fortæller årbogen baggrunden for nyhederne og sætter hændelserne i perspektiv. Historie Årbog er historieskrivning, når fortællingen er allerbedst.

Få den fulde historie bag 2022’s største nyheder

Krigen i Ukraine har ændret verdensbilledet.

Et nyt jerntæppe truer med at sænke sig ned gennem Europa, og de europæiske lande forbereder sig nu på scenarier, der i årtier var utænkelige.

I år byder Historie Årbog på et stort, 24 siders tema om Ukraine og landets forhold til den store nabo i øst.

2022 blev et år med mange skelsættende begivenheder, der uden tvivl vil gå over i historien.

Med årbogens gennemresearchede og medrivende fortællinger får du indsigt i de historiske dramaer og personer, der har været med til at forme verden i dag – og du møder de store personligheder, der har fået det hele til at ske.

Læs blandt andet om, at Finland og Sverige melder sig ind i NATO på grund af Vladimir Putins truende retorik overfor de to nordiske lande, og få historien fra 1939, da finnerne overrasker det meste af verden og standser Stalins invasion af Finland.

Eller læs om, da Will Smith midt under Oscaruddelingen langede Chris Rock en syngende lussing og fik rygterne om en langvarig konflikt mellem de to komiske talenter til at blusse op.

Hollywood har tidligere været arneplads for fejder – få historien om skuespillerne Bette Davis og Joan Crawford, som i årtier forsøgte at sabotere hinanden.

I Historie Årbog 2022 får du disse og en lang række andre spændende forhistorier til de begivenheder, som i år har givet store overskrifter.

Tag på en rejse gennem 2022 med Historie Årbog

Historie Årbog 2022 er den perfekte bog for dig, der interesserer dig for historie.

Dig, som gerne vil bag om de historiske nyheder fra i år, og som gerne vil med på en tidsrejse, som gør dig klogere på, hvordan begivenheder fra 2022 trækker tråde tilbage i historien.

Vidste du for eksempel, at skuddrab, som det på forhenværende premierminister Shinzo Abe, er ekstremt sjældent i Japan, og at alle våben stort set kontrolleres af den japanske mafia yakuzaen, som på sit højdepunkt i 1980’erne havde flere medlemmer, end der var mænd i hæren?

Eller, at det store, spanske oldtidsmonument, der har ligget skjult i et vandreservoir, men som tørken blotlagde, kun er ét ud af 35.000 stenmonumenter i Europa, som ny forskning siger, spredte sig fra Frankrigs kyster op gennem Europa og helt op til det yderste af Orkneyøerne?

Forsmag på historier fra årbogen 2022

Med Historie Årbog 2022 får du ikke alene medrivende historier og fantastiske fortællinger.

Bogen er også fyldt med udførlige tidslinjer, enestående billeder, uddybende infobokse, 3D-illustrationer og detaljerede kort:

Detaljerede kort

Få det store overblik med bogens detaljerede kort. Sovjetunionen deler lunser ud til sovjetrepublikkerne og holder stramt i tøjlerne fra Moskva.

Udførlige tidslinjer

Få det kronologiske overblik over historiens væsentligste begivenheder. Læs om de voldelige protester i Frankrig i 1775, der fører frem til den franske revolution.

Enestående billeder

Bogen giver dig virkelige billeder fra historiske øjeblikke. Se bl.a. enestående fotos fra nazisternes og kommunisternes kamp om Kharkiv fra 1941-1943.

3D-illustrationer

Årbogen byder på flere realistiske 3D-illustrationer. Kom helt tæt på verdens hidtil største rumteleskop Hubble.

Alt dette plus en masse andet kan du glæde dig til, når du køber Historie Årbog 2022 for 59,50 kr. + porto. Totalt 99 kr.!!

Historie Årbog 2022 tager dig hele vejen rundt i historien – både i nutiden og i fortiden. Vi lover, at rejsen bliver rørende, chokerende og tankevækkende.

PS! Der er ingen binding på dit abonnement på Historie Årbogen, og du kan opsige dit abonnement når som helst.