HISTORIE årbog 2023: Få historien bragt til live

I HISTORIE’s nye årbog får du historien om årets vigtigste begivenheder og deres dramatiske forhistorier. Måned for måned fortæller årbogen om baggrunden for nyhederne og sætter hændelserne i perspektiv. Historie Årbog er historieskrivning, når fortællingen er allerbedst.

Få den fulde historie bag 2023’s største nyheder

Krigen i Ukraine har ændret verdensbilledet.

Et nyt jerntæppe truer med at sænke sig ned gennem Europa, og de europæiske lande forbereder sig nu på scenarier, der i årtier var utænkelige.

Igen i år byder årbogen på store artikler om krigen i Ukraine, og du får et dybt indblik i de historiske ligheder med de kampe, som fandt sted på præcist de samme slagmarker under 2. verdenskrig.

2023 blev et år med skelsættende begivenheder, der uden tvivl vil gå over i historien.

Med årbogens gennemresearchede og medrivende fortællinger får du indsigt i de historiske dramaer, der har været med til at forme verden i dag.

Læs blandt andet om:

I det nordlige Danmark finder arkæologer omridset af en enorm vikingehal.
Hallen har været brugt til nogle af vikingetidens lystige fester. Her sad høvdingen for bordenden, mjød og svinekød var på menuen, og ingen fest var komplet uden et næsten dødbringende slagsmål. Bogens dygtige illustratorer har genskabt vikingehallen, så den er lige til at gå på opdagelse i og blive klogere på.

I oktober får efterfølgeren til historiens mest uhyggelige film, Eksorcisten, premiere.
Tag med tilbage til 1970’erne, hvor filmen skræmte biografgængere til døde og næsten blev forbudt. Vi dykker ned i filmens uhyggelige tilblivelse, hvor skuespillere døde på mystisk vis under indspilningerne, og uforklarlige uheld ramte både instruktøren, kulisserne og filmselskabet.

I Historie Årbog 2023 får du disse og en lang række andre spændende forhistorier til de begivenheder, som i år har trukket store overskrifter.

Tag på en rejse gennem 2023 med Historie Årbogen

Historie Årbog 2023 er den perfekte bog for dig, der interesserer dig for historie.

Dig, som gerne vil bag om de historiske nyheder fra i år, og som gerne vil med på en tidsrejse, der gør dig klogere på, hvordan begivenheder fra 2023 trækker tråde tilbage i historien.

Vidste du fx, at Putins krig i Ukraine trækker uhyggelige tråde til rædslerne under 2. verdenskrig? Det og meget mere kan du læse om i Historie Årbogen 2023.

Her finder du blandt andet 16 sider, hvor du kan blive klogere på de skræmmende ligheder mellem 2. verdenskrig og nutidens kampe i Ukraine.

Du kan også dykke ned i klimaforandringernes historie. Fx bragte historiens tørreste sommer Schweiz på sultens rand – for 500 år siden!

Og så får du historien om videnskabsmanden, som med to dybhavsrobotter og viden om havstrømme indledte den utrolige jagt på Titanics vrag.

Forsmag på historier fra årbogen for 2023

Med Historie Årbog 2023 får du ikke alene medrivende historier og fantastiske fortællinger.

Bogen er også fyldt med udførlige tidslinjer, enestående billeder, uddybende infobokse, 3D-illustrationer og detaljerede kort:

Detaljerede kort

Få det store overblik med bogens detaljerede kort. Undersøg, hvordan USA og England holdt Sovjetunionen i live med alt fra vinterstøvler til kuglelejer under nazisternes fremmarch.

Udførlige tidslinjer

Få det kronologiske overblik over historiens væsentligste begivenheder. Læs fx om 1500-tallets klima, hvor Europa smeltede væk i Middelalderens tørreste somre.

Enestående billeder

Bogen giver dig virkelige billeder fra historiske øjeblikke. Se de første fotos af Titanic og unikke hverdagsfotos fra livet i Sovjetunionen under 2. verdenskrig.

3D-illustrationer

Årbogen byder på flere realistiske 3D-illustrationer. Se, hvordan dygtige illustratorer har genskabt vikingernes enorme festhaller, og kom med helt ind i de romerske marmorhåndværkeres værksted, hvor et enkelt forkert hug kunne spolere måneders arbejde.

Alt dette plus en masse andet kan du glæde dig til, når du køber Historie Årbog 2023 for 59,50 kr. + porto. I alt 99 kr.!!

Historie Årbog 2023 tager dig med hele vejen rundt i historien – både i nutiden og i fortiden. Vi lover, at rejsen bliver rørende, chokerende og tankevækkende.

PS! Der er ingen binding på dit abonnement på Historie Årbogen, og du kan opsige dit abonnement når som helst.