Legenden David Crockett gik forrest i forsvaret af de texanske oprøreres base – kendt som Alamo. 

© Getty Images

Blodbadet ved Alamo frelste Texas

I 1836 angriber tusindvis af mexicanske tropper Fort Alamo i Texas. 200 texanere med westernhelten Davy Crockett i spidsen har forskanset sig i forsøg på at holde stand mod Mexicos massive hær.

13. juni 2019 af HISTORIE

En ensom rytter galoperer den 5. marts 1836 ud gennem Alamofortets port kl. lidt over ni om aftenen. Hesten bærer ingen sadel, for hvert et kilo tæller, hvis rytteren skal undslippe de mexicanske kavalerister, som lurer et sted ude i mørket.

I et elegant spring sætter hesten over en grøft og når hurtigt op i fuld galop, mens rytteren spejder nervøst fra side til side, mens han tordner afsted. Hans mål er den lille by Goliad – 150 km mod nord – her holder 400 texanske oprørere til.

Hvis rytteren kan overtale dem til at komme Alamo til undsætning, har de knap 200 omringede oprørere måske en chance for at overleve. 

Få hele historien om blodbadet ved Alamo i næste nummer af HISTORIE

Mexicanerne var 10 gange så mange som de texanske oprørere, der til sidst søgte tilflugt i Alamos kirke. 

© Bridgeman Images

Diktator anfører selv hæren

Uden forstærkning ved forsvarerne af Alamos vakkelvorne mure, hvad der venter dem: Mexicos diktator, general Santa Anna, anfører personligt sin hær, og han har rejst det røde flag, som betyder, at han ikke tager fanger.

Rytteren farer sammen, da musketskud flænger luften, men han forsvinder ud i det texanske mørke, inden Santa Annas kavaleri når tæt på.

Humøret stiger blandt de udmattede oprørere inde i Alamo. Fulde af håb læg­ger de sig til at sove – lykkeligt uvidende om, at over 2.000 mexicanske trop­per samme nat vil sætte det
afgørende angreb ind.

Du kan følge det skelsættende slag i Alamo dag for dag og time for time i det nye nummer af HISTORIE-magasinet. 

I anledningen af sommeren har vi tilmed sammensat et ekstra godt tilbud til dig, så du er sikret timevis af læsestof til ferien. 

Lyder det som noget for dig?

Slå til nu, og få en valgfri bonus!

Når du tegner et abonnement på HISTORIE, får du altid en valgfri gevinst med i købet. Lige nu er en af vores mest populære abonnements-bonusser - vores In-ear høretelefoner 

Når du tegner abonnement lige nu, får du:

  • 3 numre af HISTORIE - Nordens bedste historiemagasin
  • 4 unikke digitale særnumre om 2. verdenskrig - sendt direkte til din indbakke
  • Et par trådløse og støjreducerende In-ear høretelefoner 
  • Fri adgang til vores digitale arkiv, hvor du kan læse de sidste 12 numre af HISTORIE

Måske er du interesseret i...

Læs også