Nyt blad: Alle frygtede Japans Gestapo

I kejserens rige er militærpolitiet Kempeitai mere frygtet end nogen. Et forkert ord eller blot en mistanke kan koste dyrt. De, der stemples som uforbederlige, bliver sendt til Japans uhyggelige lejre for medicinske eksperimenter.

26. maj 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

I udgave 9/2016 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Diktatorernes børn var født til fiasko

1900-tallet var diktatorernes århundrede. Kyniske og følelseskolde mænd, der regerede med jernhånd. Men de fleste var også familiefædre, og deres børn voksede op i tyranniets skygge. Nogle blev perverterede galninge, andre sølle stakler, og kun én enkelt fik lov at efterfølge din far.

Tenochtitlan overgik spaniernes vildeste drømme

Aztekernes hovedstad havde imponerende tempelpyramider og et fintmasket net af kanaler, og hver dag myldrede markedet med 60.000 handlende. Ifølge erobreren Hernán Cortés var byen et fortryllende syn i 1519. Alligevel viste han ingen nåde.

Japans Gestapo skyede ingen midler

Alle frygtede Japans militærpoliti Kempeitai, som lod smerte og død regne ned over civile, modstandsfolk og krigsfanger i hele Fjernøsten. Japanernes grusomheder hører til blandt 2. verdenskrigs værste forbrydelser, men næsten igen blev straffet for ugerningerne.

Håndbog for vikingekvinden

Mode, utroskab og boligindregning. Ud fra de islandske sagaer og arkæologiske fund er det muligt at rekonstruere, hvad enhver ung vikingekvinde skulle vide om det liv, der ventede hende.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Måske er du interesseret i...

Læs også