Nyt blad: Blitzkrieg i Middelalderen

Tempelridderne var korstogenes elitesoldater. Gennem jernhård træning lærte de at angribe i tæt formation, hamre igennem fjendens linjer og knuse al modstand. Ingen fjende kunne skræmme ridderne - til gengæld svigtede nerverne tit hos deres allierede.

5. maj 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

I udgave 8/2016 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Hjemme hos Hitler

Berlin er Tysklands hovedstad, men Adolf Hitler foretrækker i lange perioder at regere fra sin feriebolig i Bayern. På “Berghof” indretter han sig med en kreds af trofaste nazister, hunden Blondi og sin varmblodige elskerinde, Eva Braun.

Blitzkrieg i Middelalderen

Tempelridderne var korstogenes mest professionelle kristne militærorden. De havde et nedskrevet kodeks med 686 regler, der dikterede alle aspekter af riddernes liv. I krig skulle de ride i tæt formation, angribe fjendens linjer som én samlet enhed og fortsætte kampen, så længe deres fane vajede over slagmarken.

Brand og skandaler skabte Big Ben

I 1834 banede storbranden i det britiske parlament vejen for Londons vartegn, Big Ben. Byggeriet blev en pinlig affære, for tidsplanen skred, uret gik forkert, og tårnets klokke revnede igen og igen.

Lynchning: Klynget op og brændt

Hvide borgere i Sydstaterne ville ikke vente på bødlen, når en sort skulle straffes, og de offentlige lynchninger udviklede sig til rene folkefester. I 1916 gik indbyggerne i Texas-byen Waco dog for langt, da de bortførte en 17-årig fra retten for at klynge ham op.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Måske er du interesseret i...

Læs også