Nyt blad: Columbus' sidste rejse

Et årti efter opdagelsen af Amerika er Christoffer Columbus en slagen mand. Han har mistet sine penge og bliver hånet for sine fejlslagne opdagelsesrejser. Den aldrende søfarer beslutter sig for at gøre et sidste forsøg på at finde søvejen til Indien – koste, hvad det vil.

28. juli 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

I udgave 12/2016 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Tokyo brænder

Om aftenen den 9. marts 1945 nærmer 334 amerikanske bombefly sig Tokyo. Snart vil napalm regne ned over den japanske hovedstad og forvandle byen til et inferno af flammer. Floder koger, stål smelter, og mennesker forkuller på sekunder i det mest dødelige bombeangreb nogensinde.

Bryllupsnatten var alle kvinders skræk

I victoriatiden fik nygifte engelske kvinder deres livs chok, når bryllups-natten indtraf. Seksualundervisning fandtes ikke, og den menneskelige forplantning var et mysterium. En sværm af instruktive gør det selv-håndbøger gjorde kun sagen værre.
Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Columbus sejler forkert for 4. gang

10 år efter opdagelsen af Amerika er Christopher Columbus’ titler, rigdom og ære druknet i fiaskoer. Men i 1502 byder en mulighed sig. Den aldrende søfarer ved, at det bliver hans sidste chance for at finde søvejen til Indien.

Oldtidens glemte supermagt: Hittitterne

Kun Det Gamle Testamente og nogle enkelte oldtidstekster omtaler hittitternes kongerige
– ellers er riget glemt af historien. Først i 1900-tallet fandt forskerne frem til den store civilisation, som voksede frem i bronzealderens Tyrkiet, og som gik under i 1177 f.Kr. uden forklaring.
Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Måske er du interesseret i...

Læs også