Nyt blad: Dæmoner på hesteryg

I 1700-tallet erobrede comanche-stammen den amerikanske prærie og skabte et vidtstrakt imperium. Bag succesen stod en hær af nådesløse krigere, der fra barnsben var trænet i brutalitet. Snart vendte de våbnene mod en ny fjende: vestens hvide nybyggere.

9. februar 2017

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 4/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Drømmen om den store jackpot

Pengespil har i tusinder af år haft en magisk tiltrækning på mennesker. Én vinder, tusinder taber, og alligevel spiller vi igen og igen. Gambling-industrien var og er en fristende, farlig verden fyldt med druk, snyd, vold og ulykkelige menneskeskæbner.

Agenter skal dræbe Hitlers blonde bøddel, Heydrich

Tjekkiet er besat af nazisterne, der kuer befolkningen med vold og henrettelser. Statholderen Reinhard Heydrich føler sig så sikker, at han kan promenere ubeskyttet i en åben bil. Den uforsigtighed vil to SOE-agenter fra England udnytte til et attentat på åben gade.

Få HISTORIE lige til døren

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Dæmoner på hesteryg

Comancherne kunne ride på heste som ingen andre og forvandlede sig i 1700-tallet til præriens nådesløse herskere. Fra barnsben lærte krigerne at terrorisere de hvide nybyggere med tortur, drab og kidnapninger. Deres imperium, Comancheria, virkede uovervindeligt – lige indtil de endte i et reservat.

Mongolernes tabte flåde

I 1281 stævner den mongolske hersker Kublai Khans gigantiske flåde ud fra Koreas kyst. Målet er at indtage Japan, så khanens enorme rige kan blive endnu større. Sejren synes sikker, men to ting har mongolerne ikke taget højde for: det tropiske sommervejr og en flok sjuskede swkibsbyggere.

Måske er du interesseret i...

Læs også