Nyt blad: Djævlens bibel blev skrevet på én nat

I middelalderen dukker en gigantisk bibel op på et kloster i Bøhmen. Bogen er fyldt med sære inskriptioner og ifølge myten med hjælp fra Djævlen selv. 800 år efter går forskere på jagt efter sandheden.

11. august 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

I udgave 13/2016 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Kvinderne slog, til blodet flød

I 1700-tallet var kvindeboksning en tilskuermagnet i London. Mændene var vilde med at se "det smukke køn" kæmpe iført meget lidt tøj. For kvinderne selv var boksning en mulig vej ud af fattigdommen - eller i det mindste til et måltid mad.

7.742 jøder snyder Hitler

I september 1943 strammer den tyske besættelsesmagt grebet om Danmark. Landets jøder skal sendes i kz-lejr, kræver tyskerne. Planerne om aktionen bliver imidlertid lækket, og tusinder af mennesker beslutter at hjælpe jøderne i sikkerhed - og selv tyskerne er med til at sikre flugten.
Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Hvem skrev Djævlens bibel?

En kæmpebibel med et portræt af Djævlen har i århundreder tryllebundet alle, der har set den. Bogen er blevet stjålet, næsten brændt og har slået en mand halvt ihjel. Ved hjælp af de uskolede bogstaver og en særlig blæk-opskrift har forskerne forsøgt at finde forfatteren.

24 hårde fakta om Hannibal - og fønikerne

Den eneste stormagt, der for alvor kunne true Romerriget, var Kartago - en føniksk handelsby på Afrikas nordkyst. Indbyggerne her kontrollerede handlen på Middelhavet og tjente formuer på at fremstille farven purpur. Den fønikiske hærfører Hannibal rettede et dræbende stød mod romerne og truede med at ændre historiens gang.
Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Måske er du interesseret i...

Læs også