Nyt blad: Film krævede frygtløse vovehalse

I filmens barndom var modige skuespillere og stuntmænd industriens udødelige konger. De fik huse i hovedet, kørte galt i biler og styrtede ned med flyvemaskiner – alt sammen for at underholde og lamslå et kræsent publikum. Men ofrene var store – både mennesker og dyr måtte lade livet i filmens tjeneste.

11. oktober 2018

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 16/2018 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Hitlers bloddommer viste ingen nåde

Eder og hån spyede ud af munden på Roland Freisler, inden han afgjorde skæbnen for nazistyrets formodede fjender. Som præsident for Hitlers særdomstol havde Freisler forvandlet retssalen til et terrorapparat, hvor de anklagede ikke fik en jordisk chance for at forsvare sig. Han fungerede som både anklager, jury og dommer, og kun få slap levende fra mødet med ham. 

Film krævede frygtløse stjerner: Vilde vovehalse

I filmens barndom var modige skuespillere og stuntmænd industriens udødelige konger. De
fik huse i hovedet, kørte galt i biler og styrtede ned med flyvemaskiner – alt sammen for at underholde og lamslå et kræsent publikum. Men ofrene var store – både mennesker og dyr måtte lade livet i filmens tjeneste.

Ikke abonnent? Få bladet her:

Nordens rejsende svende: Naverne

Mindst tre år og én dag skulle en nordisk håndværkersvend være “på valsen”, før han kunne slå sig ned som mester. Naverne, som de blev kaldt, vandrede Europa tyndt på jagt efter arbejde og eventyr. Rejsen sikrede, at de unge fik styr på deres håndværk og fagenes stolte traditioner. Men de lærte også at tackle livets udfordringer.  

Måske er du interesseret i...

Læs også