Nyt blad: George Washington samlede en nation

George Washington var hverken en stor politiker eller et geni på slagmarken – men hans pligtfølelse og foragt for magt frelste USA og lagde fundamentet til klodens mægtigste nation.

1. september 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

I udgave 14/2016 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Athen festede og drak i fem dage

Den årlige festival for vinguden Dionysos var et overdådigt spektakel fyldt med teater, ædegilder, seksuelle udskejelser – og masser af politik. Festivalen var også Athens værn mod borgerkrig.

Jagten på de perfekte tænder

De var upraktiske, ildelugtende og hæslige at se på. Alligevel blev falske tænder højeste mode i den europæiske overklasse i 1700-tallet, og tandlægerne ville gøre alt for at tilbyde kunderne et kunstigt smil. Gebissets pionerer skyede ingen midler – hverken svindel, ligrøveri eller mord.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

George Washington: Manden, der nægtede at være konge

Han lægger navn til USA's hovedstad og regnes for amerikanernes største helt, men George Washington var hverken en stor politiker eller et geni på slagmarken. Han droppede tidligt ud af skolen og blev rig på slavers anstrengelser. Hans største bedrift var ikke at lade sig friste af magtens sødme.

Tonedøv diva trak fulde huse

Florence Foster Jenkins massakrerede værker af Mozart, Strauss og mange flere. Men sangerindens talrige beundrere elskede hende alligevel, for Jenkins optrådte med en livsglæde, der smittede af på alle. 

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Måske er du interesseret i...

Læs også