Nyt blad: Hitlers hemmelige dødsvogne

I begyndelsen af 2. verdenskrig udvikler Nazityskland nogle helt særlige lastbiler. De skal skåne soldaterne for det psykiske pres ved massehenrettelser. I stedet skal jøder og kommunister læsse ind i vognene og gasses ihjel på et kvarter.

4. maj 2017

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 8/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Brand dødsdømte Titanic inden jomfrurejsen

I 1912 ramte luksuslineren Titanic et isbjerg og tog 1.500 personer med sig ned i dybet. Siden da har historikerne undret sig over, hvorfor skibet sejlede med høj fart gennem et isfyldt hav. Fundet af hidtil ukendte fotografier kaster nyt lys over tragedien.

Fra kogende olie til psykisk terror

Antikkens herskere arrangerede offentlig tortur for fornøjelsens skyld, middelalderens bødler forfinede pinslens teknikker og 1900-tallets forhørsledere var mestre i psykisk nedbrydelse. Tag med ind i torturens historie, der efterlader sig et spor af iturevne kroppe og forpinte sind.

Få HISTORIE lige til døren

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Hitlers hemmelige dødsvogne

I begyndelsen af 2. verdenskrig udvikler Nazityskland særlige lastbiler, som på få minutter kan gasse 40-90 mennesker. De nazistiske ledere er begejstrede og sender vognene mod øst. Først kommer de i aktion i Polen, og da tyskerne invaderer Sovjetunionen, følger Hitlers dødsvogne i hælene på tropperne.

Bølgernes dronning

I 1920’erne er langdistancesvømning den ultimative manddomsprøve, og Den Engelske Kanal bliver set som svømningens Mount Everest. Ingen forventer, at en kvinde kan klare turen, da den 20-årige Gertrude Ederle hopper i bølgerne.

Måske er du interesseret i...

Læs også