Nyt blad: Hitlers Stuka - døden kom fra himlen

Den tyske styrtbomber Stukaen var udviklet til at kaste sig ned fra skyerne i rasende fart og ramme sit mål med uhyggelig præcision. I sit spor efterlod den et inferno af ild, forvredet metal og gennembrudte forsvarslinjer.

19. september 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

I udgave 15/2016 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

U.S. Marshals tæmmede det vilde vesten

Røverier og brutale mord hører til dagens orden i Indianerterritoriet. 200 U.S. Marshals får i 1874 derfor ordre til at rydde op i kaos. Blandt de benhårde betjente er en tidligere slave, der ender med at anholde og dræbe flere lovløse end nogen anden.

Vor mand i Damaskus

Officielt er han araber og hedder Kamal. I virkeligheden er han jøde og spion for Mossad. Eli Cohen infiltrerer i 1960’erne magtens inderste cirkler hos ærkefjenden Syrien. Ingen mistænker den ensomme israelske ulv – heller ikke den syriske præsident, som kalder Eli sin ven.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Hitlers dåseåbner: Stukaen

Hemmeligheden bag Hitlers blitzkrig var luftvåbnet. Tyskernes berygtede Stuka-bombefly ryddede vejen foran panserkolonnerne, og fjenden lærte hurtigt at frygte den uhyggelige lyd, når Stukaerne kastede sig ned fra himlen. Styrtbomberen blev symbol på Luftwaffes overlegenhed.

Beijing: Støvet ruin blev verdens vigtigste by

I 1406 træffer kejser Yongle en beslutning. Kinas hovedstad skal flyttes, fra det smukke og rige Nanjing til en forblæst udpost mod nord. Med kynisk stædighed tvinger Yongle sin plan igennem, og mod alle odds forvandler han Beijing til verdens største by.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Måske er du interesseret i...

Læs også