Nyt blad: Illuminati ville omstyrte verden

I dybeste hemmelighed arbejder en gruppe mænd på at skabe et samfund uden gud og konge. Deres idéer er livsfarlige i 1700-tallets Europa – og inden længe er lederen af Illuminati på flugt gennem nattens mulm og mørke.

5. januar 2017

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 2/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Marco Polo i Eventyrland

Is-desserter, aircondition og et effektivt postvæsen. I 1295 vendte den italienske eventyrer Marco Polo hjem fra det ukendte Østen. Gennem 24 år havde han oplevet de eventyrligste ting, men de færreste ville tro hans beretninger – det kunne ellers have sparet dem for en masse bøvl.

Jernormen åd sig vej under Themsen

Themsen var både Londons livline til verden og en forbandelse. I 1800-tallet voksede den travle hovedstad igen ud over sine grænser, og behovet for en bro, hvor der ikke var plads, meldte sig. I den fortvivlede situation begyndte en fransk ingeniør at bygge, hvad ingen havde haft held til før – en tunnel under vand.

Illuminati ville omstyrte verden

I dyb hemmelighed forberedte Europas klogeste hoveder at indføre et samfund uden konge og kirke. Idéen var livsfarlig, og Illuminati blev hurtigt forbudt. Men nogle mener, at medlemmerne arbejdede videre i det skjulte.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Leningrad skulle sultes ihjel

I september 1941 lukker Adolf Hitler jernringen om Leningrad. Han vil fjerne den sovjetiske by fra verdenskortet og sulte dens indbyggere ihjel. Gennem næsten 900 dage fryser og sulter millioner af mennesker, mens bomber og granater regner ned over dem.

Måske er du interesseret i...

Læs også