Nyt blad: Jagten på den perfekte pyramide

De egyptiske faraoer gjorde, hvad de kunne for at sikre sig et liv efter døden. Deres vigtigste våben var pyramiden: En åndelig elevator, en synlig forbindelse mellem menneskene på jorden og gudernes verden. Kun det største var godt nok til de mægtige faraoer. Og midt i anstrengelserne for at opnå evigt liv revolutionerede de bygningskunsten fuldstændig.

23. marts 2017

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 6/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Hitlers generaler taler ud

Knap havde 2. verdenskrig nået sin afslutning, før jagten på Hitlers rådgivere satte ind. De allierede krævede retfærdighed for nazisternes forbrydelser – og svar på, hvordan de tyske militærledere havde forholdt sig til det nazistiske projekt. Vi bringer her deres egne forklaringer.

Kongebørn fik vanvittig opdragelse

Streng disciplin eller fri leg og forkælelse. Små prinser og prinsesser er gennem tiden blevet udsat for lidt af hvert med det formål at gøre dem til fuldendte regenter. Fx skulle lille Frederik 6. altid gå barfodet – også om vinteren.

Få HISTORIE lige til døren

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Farao rakte ud efter himlen

I jagten på det evige liv revolutionerede en familie af tre egyptiske faraoer bygningskunsten med himmelstræbende gravmæler af uhørte dimensioner. Undersåtterne knoklede i årevis for at fuldføre de matematisk udregnede monumenter, mens farao stadig levede.

Vietnamkrigens værste våben

M551 Sheridan-kampvognen var et teknisk vidunder – lynhurtig og udstyret med de mest moderne våben. Men konstruktionen krævede panser af aluminium – og det betød, at mandskabet steg ombord i en rullende dødsfælde.

Måske er du interesseret i...

Læs også