Nyt blad: Jaguarkrigere jagtede blod til guderne

Aztekernes jaguarkrigere var frygtede for deres mod og vildskab, og de skræmte fjenderne fra vid og sans. Deres allervigtigste opgave var at skaffe krigsfanger til blodige menneskeofringer.

25. juli 2017

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 15/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Hitler på stoffer

Efter at have kureret Hitler for dårlig mave får lægen Theodor Morell lov til at bruge sine kemiske miksturer på ham. Føreren lider bl.a. af koncentrationsbesvær og potensproblemer. I løbet af få uger bliver Nazitysklands leder totalt afhængig af doktoren – og med metamfetamin i blodet indleder han 2. verdenskrig.

Få HISTORIE lige til døren

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

50.000 brændt på bålet

De havde sex med Djævlen, smurte sig med fedt fra kogte babyer og brugte sort magi mod uskyldige mennesker. I århundreder var hekseri den værste forbrydelse, en kvinde kunne begå – og blev hun først anklaget, var hun nærmest sikker på at havne i flammerne.

På jagt efter gudernes drik

Aztekernes jaguarkrigere var i 200 år frygtede for deres mod og vildskab. De gik forrest i kamp og skræmte fjenderne fra vid og sans, men deres vigtigste opgave bestod i at skaffe krigsfanger til blodige menneskeofringer.

Turen går til: Antikkens Grækenland

For 2.000 år siden elskede Roms velhavere at tage på ferie eller dannelsesrejse i Grækenland. De så landet som et forbillede og var fascinerede af dets rige kulturliv og historie. Kom med på en tidsrejse til romernes Grækenland omkring r 150 e.Kr.

Ikke abonnent? Få bladet her:

Måske er du interesseret i...

Læs også