Nyt blad: Kampen om Hitlers arv

Fra øst tromler Den Røde Hær ind i Berlin, mod vest er forsvarslinjerne ved Rhinen knækket. Nazi-Tyskland er i opløsning, og Hitler har taget sit eget liv. Men tre mænd vil ikke indse nederlaget. Göring, Himmler og Bormann har længe stået i skyggen af Føreren – nu griber de efter magten i det ødelagte land.

16. juni 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

I udgave 10/2016 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Jack The Ripper spredte rædsel i London

Det begynder med et brutalt mord og ender i et blodbad af makabre dimensioner. En tilsyneladende usynlig dræber med en lang, spids kniv er på spil og overfalder mindst fem prostituerede. Manden kalder sig Jack the Ripper, men hvem han er, er en gåde.

Le Mans-racerkørere gav reglerne baghjul

Da det franske motorløb 24 Timers Le Mans løb af stablen for første gang i 1923, skulle det have været et kontrolleret udholdenhedsløb med en fair chance for alle. Men straks efter starten glemte de fartgale kørere alt om reglerne og gav den fuld gas på trods af farlige vejrforhold.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Topnazister slås om Tysklands ruiner

Den Røde Hær har omringet Berlin, og Nazi-Tyskland er i opløsning. Men tre topfolk omkring Hitler vil ikke indse nederlaget. Göring, Himmler og Bormann har længe stået i skygge af Føreren – nu griber de alle chancen for at overtage det ødelagte land. I april 1945 begynder et livsfarligt spil om magten.

Tyveri frelste den hvide mand fra malaria

I 1850'erne er malaria en konstant trussel mod Det Britiske Imperium. Men det koster formuer at købe sydamerikansk kinin, der udgør verdens eneste kendte kur mod sygdommen. Løsningen er en røverisk ekspedition for at stjæle det uundværlige lægemiddel.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Måske er du interesseret i...

Læs også