Nyt blad: Karthago - oldtidens glemte metropol

Med sin enorme havn og 500.000 indbyggere var fønikernes hovedstad, Karthago, det ubestridte centrum for Middelhavets handel i antikken - til stor frustration for rivalen Rom. Tag med på en byvandring i en glemt metropol, der praktiserede børneofringer og elskede at spise stegt hundekød.

13. april 2017

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 7/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Pest eller kolera?

At vælge mellem pest og kolera er i dag en talemåde, der beskriver valget mellem to lige ubehagelige muligheder. Men hvilken af de to lidelser burde du egentlig vælge, hvis spørgsmålet tages helt bogstaveligt? HISTORIE har undersøgt sygdommenes historie og giver dig svaret her i artiklen.

De allierede invaderer Sicilien

Om eftermiddagen den 9. juli 1943 stævner 2.500 allierede krigsskibe ud fra den Nordafrikanske kyst. Ombord er 160.000 amerikanske, britiske og canadiske tropper. Under ledelse af generalerne George S. Patton og Bernard Montgomery har de ét fælles mål: Middelhavets vigtigste ø skal erobres.

Få HISTORIE lige til døren

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Karthago - Oldtidens glemte metropol

Med sin enorme havn og 500.000 indbyggere var fønikernes hovedstad, Karthago, det ubestridte centrum for Middelhavets handel i antikken – til stor frustration for rivalen Rom. Tag med på en byvandring i en glemt metropol, der praktiserede børneofringer og elskede at spise stegt hundekød.

Alle snakkede om vejret

Rimfrost lover forår, en varm maj giver dårlig høst og høns spår om regn. Før meteorologerne kunne udsende vejrudsigter, måtte menneskene selv forsøge. De aflæste små tegn i naturen – og forudsagde vejret med overraskende nøjagtighed.

Måske er du interesseret i...

Læs også