Nyt blad: Kemiske våben spredte frygt i antikken

De mødte døden på grusomste vis – de 19 romerske soldater, der var fanget i et belejret ørkenfort i Mellemøsten. Deres brændte knogler blev fundet i 1920, og i årtier var deres død en gåde. Indtil en britisk arkæolog kiggede på de gamle udgravninger med nye øjne.

2. november 2017

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 17/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Albert Speer byggede Hitlers drømme

Tysklands nye rigskansler, Adolf Hitler, tog i 1933 den unge arkitekt Albert Speer under sine vinger. De to mænd var straks på bølgelængde, og snart var Speer i gang med at virkeliggøre Hitlers drøm om det nazistiske tusindårsrige – med gigantiske bygninger i sten og marmor.

PAS PÅ - skattefar kommer

Skat på urin, bryster og ildsteder. Med en aldrig svigtende fantasi har konger og regeringer forsøgt at vride penge ud af deres befolkning. Men overalt, hvor skatteopkræverne kom forbi, udløste de oprør og forbitret modstand.

19 romere døde i dybet

Arkæologisk gåde: Fundet af en tunnel fuld af brændte romerske soldater har undret forskere i årtier. Romerne blev belejret af sasaniderne, der med alle kneb forsøgte at trænge ind i garnisonsbyen Dura Europos. Til sidst stod blot 19 mænd i vejen. Men hvad skete der så?

Den Gyldne Horde knækkede Europa

Europas stærkeste hære kunne intet stille op, da mongolerne i 1200-tallet væltede ind over kontinentet.

I Østeuropa satte mongolernes Gyldne Horde sig på herredømmet og isolerede befolkningerne fra den vestlige del af Europa i 350 år.

Måske er du interesseret i...

Læs også