Nyt blad: Jagten på sandheden om Kong Arthur

Omkring år 900 begynder beretninger om en engelsk krigerkonge at dukke op i historiebøgerne. Den ukendte hersker har reddet England fra undergang i dets sværeste stund han bærer navnet Artorius.

2. marts 2017

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 5/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Romer skrev nazisternes bibel

Ifølge nazisterne var tyskerne et udvalgt folk udset til en særlig plads i historien. Men Tyskland havde blot været en samlet nation i 60 år, og befolkningens herkomst var usikker. Den tyske nationalfølelse fandt SS-lederen Himmler i en gammel romersk bog.

Rigtige mænd går i pink

Igennem historien har kønnene byttet så meget rundt på hinandens tøjstile, erhverv og fritidsinteresser, at vi har glemt, hvordan det hele begyndte – fx at lyserød var en mandlig farve.

Få HISTORIE lige til døren

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Kong Arthur: Myten samler Britannien

I middelalderen blev kong Arthur og hans riddere dyrket som superstjerner af engelske adelsfolk. De elskede at mødes til fester for Britanniens glorværdige redningsmand. I dag tvivler forskerne på, at den historiske Arthur nogensinde har levet.

500.000 mænd døde i mudderet

Britiske divisioner rykker i juli 1917 frem for at afslutte 1. verdenskrig. Feltmarskal Douglas Haig har lovet at sende tyskerne på flugt. Men slaget ved Passchendaele bliver i stedet et helvede af blod og mudder, hvor en generation af unge mænd bukker under.

Måske er du interesseret i...

Læs også