Nyt blad: Kulminen var helvedes forgård

Sammenstyrtninger, gaseksplosioner og hurtig nedslidning. Arbejdet i Englands dybe miner var livsfarligt for de mænd, kvinder og børn, der brød kullene til industrien.

6. juli 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

I udgave 11/2016 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Blodbadet ved Rzjev

Kun 200 km fra Moskva har nazisterne i 1942 forskanset sig ved byen Rzjev. Truslen om et nyt angreb mod hovedstaden får Stalin til at beordre sin udpinte hær ud i en selvmorderisk offensiv. Tyskernes forsvar viser sig så indædt, at russerne efter få måneder giver området omkring Rzjev et passende navn: "kødhakkeren".

Tre dødsfjender delte Rom

Rom kalder sig en republik, hvor folket bestemmer. Men det er tomme ord, for i 59 f.Kr. indgår Pompejus, Crassus og Cæsar en alliance og tager kontrol over riget. De tre stærke mænd samarbejder om at vinde magt og rigdom – indtil videre.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Minefolk sled sig op i mørket

I slutningen af 1700-tallet knoklede minearbejderne dybt under jorden for at udvinde det sorte kul, som var drivkraften bag industrialiseringen. Arbejdet skaffede mad på bordet, men for mange blev skakternes mørke det sidste, de så.

Jagten på Onkel Joakim

En genial pengeafpresser leger kispus med tysk politi. Tilsyneladende ved han alt om tidsindstillede bomber, radioteknik og politiets arbejdsmetoder. Imens hutler en syg og forarmet autolakerer sig gennem tilværelsen. Hans hjerne er ødelagt af opløsningsmidler. Ingen kan se, hvordan de to historier hænger sammen.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Måske er du interesseret i...

Læs også