Nyt blad: Maria Stuart - dronning uden hoved

Da drømmen om den franske trone brister, står den 18-årige skotske kongedatter Maria Stuart over for et valg, der ville få stærke mænd til at ryste på hænderne: Skal hun leve et behageligt liv i Frankrig, eller skal hun tage kampen op mod Skotlands stærke adelsmænd og gøre krav på tronen i sit fødeland? For den ambitiøse pige er svaret indlysende.

12. december 2018 af Historie

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 19/2018 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

300 bomber tikker under Oranienburg

En eftermiddag i 1945 blev himlen over byen Oranienburg sort af amerikanske fly. 5.690 bomber regnede ned over beboerne – og i dag ligger der stadig 300 ueksploderede bomber i sandet under byen. Spørgsmålet er ikke, om de eksploderer, men hvornår. HISTORIE har mødt en af de bomberyddere, der skal forhindre en katastrofe.

Skotternes dronning skyede ingen midler

Da drømmen om den franske trone brister, står den 18-årige skotske kongedatter Mary Stuart over for et valg, der ville få stærke mænd til at ryste på hænderne: Skal hun leve et behageligt liv i Frankrig, eller skal hun tage kampen op mod Skotlands stærke adelsmænd og gøre krav på tronen i sit fødeland? For den ambitiøse pige er svaret indlysende.

Julemanden har en fæl finsk forfader

Før julemanden blev en rar, hvidskægget bedstefar, der kommer med gaver, fandtes der en fordrukken forfader i Finland. Han skræmte børnene og tømte hjemmene for julemad.

Måske er du interesseret i...

Læs også