Nyt blad: Pablo Escobar druknede Colombia i blod

Han sprængte bomber, bestak højtstående embedsmænd og likviderede alle, som gik ham imod. Pablo Escobar var en af verdens mest frygtede - og succesrige - narkobaroner.

14. april 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

I udgave 7/2016 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Mussolini var diktatorernes skolemester

Hold dine venner nede, få masserne på benene, og find på en skabelsesmyte. Den italienske leder Mussolini var så dygtig til at skabe sig et diktatur, at alle magtsyge slyngler har vandret lige fremefter i hans spor.

Pablo Escobar: Historiens største narkobaron

I 1970'erne opdager biltyven Pablo Escobar sit talent for kokainhandel. På få år drukner han Columbia i blod og høster ufattelige rigdomme, mens han bestikker sig til frihed blandt betjente og politikere. Men da han en dag begraver præsidentens fætter levende, vender lykken.

LÆS MERE: Få hele historien om Pablo Escobar

Kongen måtte bukke og skrabe for Londons købmænd 

Rige købmænd og håndværksmestre tvang i 1215 Englands konge til at give slip på sin hovedstad. Fremover skulle byens bedsteborgere selv bestemme inden for bymuren.

Friheden gjorde byens lav styrtende rige - og så magtfulde, at kongen gjorde klogt i at være på god fod med dem.

Kan du gætte, hvem jeg er?

Verdenslitteraturens største stjerner gemte sig bag falske navne. På den måde fik de frihed til at skrive. hvad de ville. Nogle afslørede sig selv, andre blev så kendte under pseudonym, at deres fødenavn er gået i glemmebogen.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Måske er du interesseret i...

Læs også