Nyt blad: Reformationen satte Europa i brand

Gudfrygtige kristne skal i 1500-tallet betale enorme summer i aflad for at undslippe skærsildens flammer. Salget af afladsbreve provokerer munken Martin Luther så meget, at han indleder et oprør - et oprør der truer med at rive den katolske kirke midt over.

25. maj 2017

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 9/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Arsenik: Morderens usynlige makker

Arsenik er perfekt til at rydde ægtemænd og arvinger af vejen med, for giften efterlader ingen spor. Helt uden risiko forvandler britiske husmødre sig til seriemordere.

Japans held slipper op ved Guadalcanal

Siden angrebet på Pearl Harbor er japanerne gået fra sejr til sejr. Nu er de nået til stillehavsøen Guadalcanal, hvor de vil anlægge en flyveplads. Her skal amerikanerne stoppe dem, ellers bliver livsvigtige allierede forsyningsruter skåret over.

Få HISTORIE lige til døren

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

500 året for Reformationen: Kampen om guds nåde

Gudfrygtige kristne skal i 1500-tallet betale enorme summer i aflad for at undslippe skærsildens flammer. Salget af afladsbreve provokerer munken Martin Luther så meget, at han indleder Reformationen. Hans skrifter truer hurtigt med at rive den katolske kirke midtover.

Vikingernes glemte guder

Vikingernes gudeverden bestod ikke kun af Odin, Thor og Freja. Året rundt hidkaldte nordboerne sig gudernes styrke – når de var syge, skulle giftes, og endda når de skulle ud at stå på ski.

Måske er du interesseret i...

Læs også