NYT BLAD: Rejsen til Valhal var fyldt med blodige ritualer

Vikingernes paradis var Odins hjem. Her sloges de døde dagen lang og festede hele natten. Valkyrierne genoplivede de faldne, og orgiet begyndte forfra hver dag. Men kun de tapreste krigere nåede til Valhal – kujoner og gamle endte i Hel.

24. november 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 18/2016 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Riddernes fald

Ridderne er kendte for at kæmpe i Det Hellige Land – og for aldrig at svigte en jomfru i nød. Men hvorfor findes disse gudfrygtige gentlemen i skinnende rustning ikke mere? De glemte
deres gode manérer og blev til forhadte landevejsrøvere.

Kongens rivaler forbød julen

I midten af 1600-tallet forsøgte det engelske parlament at afskaffe julen. Højtiden var ifølge de stærkt reformatoriske politikere et dårligt minde om hedenske tider, som kun pavetro forrædere ville fejre.

Rejsen til Valhal

Kun de mægtigste vikingekrigere endte i nordboernes paradis – Valhal – for vejen dertil var fyldt med død og blodige ritualer.

Men nåede de først til Odins hjem, var deres lykke gjort. Her kunne de heldige kaste sig ud i krigskamp hver eneste dag, mæske sig i uendelige mængder af flæsk og slukke tørsten med mjød malket fra en ged.

Dunkirks sande helte: Bagtroppen kæmpede til sidste mand

Da briterne evakuerede 338.000 omringede soldater fra Nordfrankrig i 1940, fik flåden æren for “miraklet i Dunkirk”. Men havde en stålsat bagtrop ikke kæmpet til det sidste og forsinket de fremrykkende tyskere, havde Hitler sandsynligvis vundet krigen.
Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Måske er du interesseret i...

Læs også