Nyt blad: SAS spredte rædsel bag fjendens linjer

Special Air Service var en britisk elitestyrke, som spredte kaos bag fjendens linjer i Nordafrika. I sværtbevæbnede jeeps drønede soldaterne ind på tyskernes luftbaser, smadrede alt og forsvandt ud i ørkenen. Hit and run-taktikken var en bragende succes indtil en januarnat i 1943.

15. december 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 1/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

7 myter om Jesu fødsel

Kometer, oversættelsesfejl og en glemt vikingefest. I årevis har arkæologer, historikere og astronomer forsøgt at hitte rede i, hvad der er sandt og digt i Juleevangeliets beretning om jomfrufødslen i Betlehem. Tilbage står, at fortællingen må være en trossag, for væsentlige dele af den stemmer ikke overens med den historiske virkelighed.

Egyptiske præster knoklede i døgndrift

I oldtidens Egypten handlede alt om at behage de lunefulde og humørsyge guder. Når en gud tog bolig i sit jordiske hylster, den guddommelige statue, skulle præsterne vaske statuen, klæde den på og servere lækkerier for den. Alt afhang af deres indsats, for var guderne ikke tilfredse, kunne de ødelægge universet.
Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Specialstyrke spredte rædsel bag fjendens linjer

Uden varsel dukker en sværm af britiske jeeps op på den tyske flybase i Nordafrika. I løbet af nogle få hæsblæsende minutter skyder soldaterne alle fly i brand, før jeepene igen forsvinder i ørkenen. Endnu en gang har elitestyrken Special Air Service rettet et dødeligt slag mod den tyske militærmagt.

Hemmelig flugtrute frelste slaver fra Syden

Eksslaven Harriet Tubman vil bekrige sine tidligere slavepiskere. Hun træder derfor ind i et hemmeligt netværk, som hjælper Sydstaternes slaver med at flygte. Trods udsigten til at ende i galgen opsøger hun de sorte i bomuldsmarkerne og fører dem mod friheden i nord.

Måske er du interesseret i...

Læs også