Nyt blad: Slavehær tog kaliffen som gidsel

Mellemøstens kaliffer stolede ikke på deres lokale tropper. Løsningen var at opbygge en elitehær af tyrkiske vantro, som i teorien var blindt loyale. Men kalifferne tog fejl. Snart var herskerne fanger i deres egne paladser, hvor slavesoldaterne bestemte alt. Få hele historien i det nye HISTORIE-magasin!

20. september 2018

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 15/2018 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Indianere slog gådefulde streger i sandet: SOS til guderne

Et virvar af mystiske figurer og kilometerlange streger er skrabet i den knastørre ørken ved Perus kyst. I årtier har forskerne kæmpet for at forstå betydningen af de ca. 2.000 år gamle tegninger – nu er de nået frem til, at Nazcalinjerne må have fungeret som kultsteder, hvor indbyggerne mødtes for at trygle guderne om livgivende vand.

Slavehær holder kaliffen som gidsel

Mellemøstens kaliffer stolede ikke på deres lokale tropper. Løsningen var at opbygge en elitehær af tyrkiske vantro, som i teorien var blindt loyale. Men kalifferne tog fejl. Snart var herskerne fanger i deres egne paladser, hvor slavesoldaterne bestemte alt.

Ikke abonnent? Få bladet her:

Luftangreb hjalp dødsdømte modstandsfolk: Bombet ud i friheden

Fængslet i den nordfranske by Amiens er i februar 1944 proppet til bristepunktet med modstandsfolk. Tyskerne har dømt flere af dem til døden, og i desperation trygler de britiske fly om at bombe fængslet, så de kan undslippe. Befrielsesaktionen bliver en af krigens dristigste.

Måske er du interesseret i...

Læs også