Nyt blad: Stalins olie skal redde Hitler

Hitler fejrer nye triumfer i 1942, da hans kampvogne tromler gennem Sovjetunionen. Målet er de rige olie-felter i Kaukasus. På få uger kan han sikre sig alt det brændstof, han skal bruge til at vinde 2. verdenskrig.

6. juli 2017

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 11/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Game of Thrones

Kongemord, intriger og ildspyende drager – TV-serien Game of Thrones fortsætter på syvende sæson med at fængsle millioner af seere verden over. Se her, hvor forfatteren har fundet historiskinspiration til hovedpersonerne og de store dramaer.

Få HISTORIE lige til døren

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Grækernes grønne guld

Oldtidens grækere havde tre basale fornødenheder: mad, vand og olivenolie. Olien indgik ikke alene i madlavningen og lægemidler, den indbragte også formuer som eksportvare og gav direkte forbindelse med guderne. I tilfælde af krig gjaldt det om at brænde fjendens oliventræer ned.

Stalins olie skal redde Hitler

Den tyske Fører fejrer nye triumfer i 1942, da hans kampvogne tromler gennem Sovjetunionen. Målet er de rige olie-felter i Kaukasus. På få uger kan Hitler sikre sig alt det brændstof, hans skal bruge til at vinde 2. verdenskrig.

Den tyske orden i kamp mod hedningene

De begyndte som milde munke, men forvandlede sig snart til katolske fanatikere. Den Tyske Orden ville sprede Herrens ord med sværdet. Fra en selvstændig stat ved Østersøen indledte ridderne et 200 år langt korstog mod deres hedenske naboer.

Ikke abonnent? Få bladet her:

Måske er du interesseret i...

Læs også