Nyt blad: Stalins store bluff

Det næste store angreb sker i Ukraine, konkluderer Hitlers generaler i sommeren 1944. Til Stalins tilfredshed. Hans massive afledningsmanøvrer har virket, og nu står 1,6 mio. mand klar til et overraskelsesangreb, der en gang for alle vil knuse fjenden.

4. januar 2018

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på HISTORIE? Her får du de bedste tilbud

I udgave 2/2018 kan du blandt andet læse:

“Kvæler-røverne er løs i London!”

En bølge af brutale røverier plager London i midten af 1800-tallet. Pressen dækker overfaldene tæt og puster til frygten, så byens indbyggere er på panikkens rand. Flere og flere ofre kan berette om forbrydere, der holdt dem i et kvælertag og tømte deres lommer. Men politiet har ingen spor.

Filip den Griske fik aldrig nok

Kong Filip af Frankrig elskede penge højere end alt andet. I sin jagt på nye måder at fylde sit skatkammer skyede kongen ingen midler. Da Filip i 1307 havde udtømt alle muligheder, faldt hans blik på tempelridderne –kirkens rigeste orden.

Ikke abonnent? Få bladet her:

Enhjørningen – vikingernes store fupnummer

I århundreder tjener vikingerne og deres efterkommere enorme summer på at sælge horn fra enhjørninger. Ingen har nogensinde set fabeldyret, men det siges, at væsenets lange, snoede udvækst i panden kan kurere sygdomme og rense vand. Selv små stumper af hornet kostede en formue.

Stalins hævn over Hitler

Det næste store angreb sker i Ukraine, formoder de tyske generaler og sender i sommeren 1944 deres bedste kampvognsdivisioner frem. Josef Stalin er tilfreds: Hans afledningsmanøvre har virket – og helt ubemærket samler han 1,6 millioner soldater til et knusende angreb mod Hviderusland. Før tyskerne indser deres fejl, er hammeren faldet.

Få HISTORIE lige til døren

Bestil bladet her

Måske er du interesseret i...

Læs også