Nyt blad: Tycho Brahe var stjernernes konge

I en tid, hvor astronomer sjusker, og ingen kan forstå himmelhvælvet, kaster den 16-årige jurastuderende Tycho Brahe sig over en gigantisk opgave: Han vil bygge astronomien op fra grunden.

9. august 2017

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 13/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Mussolinis jernnæve knuste mafiaen

Fascisterne er lige kommet til magten i Italien, da den sicilianske mafia fornærmer Mussolini. Il Duce giver én mand frie hænder til at udradere forbryderorganisationen, og han skyr ingen midler. Politiet bruger både gidseltagning og tortur i den nådesløse jagt på kriminelle. 

Få HISTORIE lige til døren

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Pompeji sprudlede før katastrofen

Alting gik i stå, da vulkanen Vesuv i år 79 e.Kr. gik i udbrud og indkapslede Pompeji i aske og pimpsten. I dag kan arkæologerne derfor rekonstruere livets gang i den romerske provinsby. Kom med på bar, besøg storslåede villaer, og spis grillede mus i følgeskab med vinhandleren Marcus Porcius.

Tycho Brahe satte himlen på plads

I en tid hvor astronomer sjusker og ingen kan forstå himmelhvælvet kaster den 16-årige jurastuderende Tycho sig over en gigantisk opgave. Bevæbnet med sekstant og nidkærhed vil han løse månens gåder og kortlægge stjernehimlen. Kun to ting står i vejen: Tychos arrogante væsen og et fyrtårn i Skåne.

Katte spiste med ved faraos bord

Oldtidens egyptere elskede katten højere end noget andet dyr. Den hellige kat blev forgudet af sin ejer og mumificeret, når den døde. Og hvis andre lande forsøgte at stjæle en egyptisk kat, sendte farao hæren ud for at hente den tilbage.

Ikke abonnent? Få bladet her:

Måske er du interesseret i...

Læs også