Nyt blad ude nu: Churchill satte Europa i brand

I 1940 danner Churchill en tophemmelig spionring, der både tæller bagerjomfruer, sygeplejersker og en enkelt prinsesse. De har ét mål: At sætte det besatte Europa i flammer. Så kan du også gå på opdagelse i et imponerende panoramamaleri, der viser viser øjeblikket, hvor Konstantinopels mure falder.

7. januar 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

I udgave 2/2016 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Churchills "Engle" satte Europa i flammer 

Uden hærens accept organiserer Winston Churchill i 1940 en tophemmelig spionring – kort efter er rækkerne bemandet med bagerjomfruer, sygeplejersker og en frygtløs indisk prinsesse. Deres mission er klar: “Sæt det besatte Europa i flammer”.

Musik var kun for de rige: King of Pop 

For 400 år siden fandtes hverken Spotify eller The Voice med gratis, reklamefinansieret musik. Hvis du ville høre en melodi, skulle du betale et orkester. Den luksus havde kun fyrsterne råd til – og snart indledte de et noderigtigt kapløb for at gafle de dygtigste musikere og de mest populære komponister.

Stormen på Konstantinopel

I 46 dage har sultan Mehmed 2. uophørligt ladet sine kanoner bombardere Konstantinopel. Den kristne by ser imidlertid ud til igen at blive stedet, hvor muslimske herskeres drømme om at udvide Det Osmanniske Rige ind i Europa vil strande.

Hans hær og forsyninger svinder ind, og moralen blandt hans styrker falder. Nu gør Mehmed et sidste forsøg på at undertvinge Kejser Konstantins by. Tidligt den 29. maj 1453 satser han alt.

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Måske er du interesseret i...

Læs også