Nyt blad: Verdens største dæmning bygget på rekordtid

Under den økonomiske krise i 1931 strømmer tusindvis af arbejdsløse amerikanere til Colorado-floden i USA. Her skal de bygge verdens største dæmning. Arbejdet er et hårdt slid, og sikkerheden på arbejdspladsen halter gevaldigt, men Hoover-dæmningen skal bygges - koste hvad det vil.

15. juni 2017

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 10/2017 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

Maya, Inka eller Azteker?

Tre store kulturer herskede i Syd- og Mesoamerika før spaniernes indtog i 1500-tallet. Berømte og berygtede blev de for deres avancerede kalendersystemer og brutale menneskeofringer, men de klædte sig også ud som jaguarer, byggede pyramider og spiste popcorn.

Kz-lejren kun for kvinder: Fanger arbejdede sig ihjel

Sadistiske vagter, udmarvende arbejde og medfanger, der slår, stjæler mad og sladrer til nazisterne. For de kvindelige fanger i kz-lejren nord for Berlin er hver dag en kamp for at overleve. De tvinge s til at arbejde for nazisternes krigsmaskine, indtil de falder om i gruset.

Få HISTORIE lige til døren

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Verdens største betonklods

Under den økonomiske krise i 1931 strømmer tusindvis af arbejdsløse amerikanere til Colorado-floden i USA. Her knokler de hver dag på usikre stilladser og i gasfyldte skakter for at opføre verdens største dæmning. Efter fem års hårdt slid er arbejdet fuldbragt, og den 221 meter høje Hoover Dam knejser nu midt i den brusende flod.

Alexander den største

Makedonernes unge konge gør aldrig, hvad fjenden forventer, han vil gøre. I en alder af kun 25 år har han allerede slået perserne to gange takket være sit taktiske talent. Nu skal det afgørende slag stå: slaget ved Gaugamela, der for alvor vil gøre Alexander den Store berømt som historiens bedste militærstrateg.

Måske er du interesseret i...

Læs også