Nyt blad: Vikingernes nye York

I det nordøstlige England har en vikingehær indtaget byen York. Gennem de næste 200 år hersker vikingerne over byen, der bliver til et knudepunkt for handel. De smalle gader genlyder af håndværkernes værktøj og af alverdens tungemål.

12. oktober 2016

Nyt HISTORIE ude nu!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

I udgave 16/2016 af HISTORIE kan du blandt andet læse:

D-dag set med tyske øjne

Tyskerne har ventet i månedsvis på det uundgåelige angreb. Langs med stranden ved Normandiets kyst er unge soldater klemt inde i små bunkere med alt for lidt ammunition.

Pludselig en morgen stormer allierede tropper frem mod dem. Tyskerne tordner løs med maskingeværerne og forvandler stranden til et blodbad. Men snart indser de, at håbet er ude, og kampen handler nu kun om én ting: at overleve D-dag.

Porno på papyrus - frækkere end forskerne tillod

Da en 3.000 år gammel papyrusrulle med vilde sex-scener dukkede op på et museum i 1800-tallet, blev den prompte gemt væk. Dokumentet viste en side af oldtidens Egypten, som forskerne helst havde været foruden.

Vikingernes nye York

I år 866 erobrer en dansk vikingehær byen York i det østlige England. I løbet af kort tid vokser byen til en blomstrende metropol. Handel og håndværk trives, og byen bliver så vigtig, at selv de engelske herskere kan se fordelen i at lade danskerne være i fred.

Sokrates taler sig selv i graven

Filosoffen Sokrates er Athens mest omstridte mand. Nogle kalder ham et geni. De fleste raser over hans evindelige spørgsmål. Sokrates gør i en periode på omkring 40 år Athens gader usikre for folk, der helst vil lades i fred.
Vil du abonnere på Historie? Her får du de bedste tilbud

Måske er du interesseret i...

Læs også