Legendarisk amerikansk bosættelse endelig fundet

Amerikanske forskere har fundet frem til de første pilgrimmes hjem, den såkaldte Plymouth Settlement i staten Massachusetts.

Her ses en romantiseret udgave af den høstfest, der var forløberen for nutidens thanksgiving.

© Bridgeman

Arnestedet for en af amerikanernes vigtigste helligdage, thanksgiving, er endelig fundet: kolonien Plymouth Settlement, hvor de første pilgrimme ankom til i 1620 på skibet Mayflower.

Ammunition og perler overbeviste forskerne

Pilgrimmene var på flugt fra religiøs forfølgelse i England og boede i kolonien fra 1620-1691. Men selvom kolonien spiller en central rolle i den amerikanske historie, har ingen vidst, hvor i staten Massachusetts kolonien befandt sig, før nu.

Men fundet af et område med begravet lertøj, musket-ammunition og perler overbeviste arkæologer fra University of Massachusetts Boston om, at de var på rette vej.

Fantastisk opdagelse

Det er især fundet af en begravet kalv, der har overbevist forskerne. Indianerne i området holdt nemlig ikke kvæg, hvorfor dette synes at være det endelige tegn på, at pilgrimmenes første hjem er fundet.

“Det er en fantastisk opdagelse. Det er første gang, vi har bevis for, præcis hvor den originale koloni lå, og hvilke redskaber pilgrimmene brugte”, fortæller Kathryn Ness fra museet Plimoth Plantation til UMass Boston News.