Baren er under belejring af en hob af tørstige gæster, og de, der ikke kan mase sig frem til disken, råber og bander, mens de ihærdigt skubber for at komme til, inden det er tid til sidste udskænkning.
“Synet var frastødende, og jeg vænnede mig først til det efter lang tid. Lugten af spiritus, sved, varm vin og i et enkelt tilfælde en endnu værre stank, da en mand, for ikke at miste sin plads i køen, urinerede op ad bardisken”.
Sådan huskede australske Catherine Edmonds arbejdet som bartender i 1920'ernes Sydney, Australien.
Hver aften invaderedes hendes pub af desperate mænd, som stod på nakken af hinanden for at få drukket så meget som overhovedet muligt inden beværtningens lukketid.
De tumultagtige drukscener, der udspillede sig på udskænkningsstederne, skyldtes ironisk nok en lov, som havde det præcis modsatte formål – at få stoppet det store alkoholforbrug.
Bag loven stod afholds-bevægelsen – anført af organisationen Women’s Christian Temperance Union – der ivrigt lobbyede for et alkoholforbud i Australien og New Zealand.
De dybt religiøse kvinder agiterede for mådehold og kristne værdier, og blandt deres største mærkesager var kampen mod alkohol.
Med 1. verdenskrigs udbrud fik argumenterne ekstra vægt, idet kvindeforeningerne kunne argumentere for, at afholdenhed var en patriotisk pligt, og mellem 1915 og 1916 skrev 160.000 newzealændere under på et forslag om at ændre lovgivningen, så barer, hoteller og pubber skulle lukke før, frem for kl. 23.