Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

60 britiske arkæologer arbejder nærmest i døgndrift med at udgrave 20.000 skeletter fra sindsygehospitalet Bedlams gravplads. Hospitalet var berygtet for at mishandle og forsømme sine mange patienter.

Samfund - Hverdagsliv

Arkæologer leder efter 20.000 patienter fra berygtet sindsygehospital

Skeletterne af tusindvis af sindsyge patienter ligger begravet under Londons gader. Nu arbejder de britiske forskere døgnet rundt for at udgrave de døde.

Historiens første sindsygehospital

Britiske arkæologer har netop taget hul på udgravningen af en gigantisk gravplads i London, hvor de regner med at finde op mod 20.000 skeletter. De mange døde har alle været patienter på byens berygtede sindsygehospital, Bedlam, der blev åbnet i 1200-tallet som historiens første sindsygehospital. Bedlam var især aktiv i perioden fra 1569 til 1730, hvor den blev kendt og berygtet for de brutale forhold, som patienterne måtte leve under.

60 forskere arbejder i døgndrift

Selve gravpladsen blev fundet i 2013, da forskere undersøgte området forud for en planlagt metro-udgravning. I øjeblikket arbejder 60 arkæologer seks dage om ugen med at grave de første skeletter op ad jorden. Forskerne håber, at de mange fund kan være med til at afsløre nyt om, hvordan patienterne levede og døde under deres ophold på Bedlam.

Patient blev stenet ihjel

Forskerne har allerede fundet enkelte gravsten, som de har brugt til at identificere de døde. Blandt dem er en Mary Godfree, som ifølge gravstenen døde af pest i 1665.
Arkæologerne håber også på at finde spor efter nogle af Bedlam mere kendte patienter. Bl.a. astrologen John Lambe, der arbejdede ved det engelske hof og blev stenet til døde af en rasende folkemængde i 1628, fordi han blev beskyldt sort magi og voldtægt.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul