Burgerens historie begyndte for lidt over 260 år siden. Ordet hamburger optræder første gang i den engelske kogebog “The Art of Cookery, Made Plain and Easy” fra 1747. Bogens forfatter, Hannah Glasse, havde dog ikke hakkebøffer i tankerne, men brugte i stedet navnet om en pølse, der skulle fremstilles af hakkekød, hvidløg og rom.
Inden pølsen blev snøret, skulle den krydres med salt, peber, nelliker, muskatnød og vineddike. Glasses såkaldte Hamburgh sausages skulle herefter en uge i husets skorsten for at udvikle en røget smag. Hun anbefalede, at hamburgerpølsen blev serveret på en skive brød.
Kogebogen skrev Glasse, fordi hun manglede penge. Hun kopierede en god del opskrifter, men fik alligevel succes med sit værk, der især var henvendt til finere fruer, der skulle instruere deres tjenerstab i madlavning.
Idéen til pølsen i skorstenen fik hun angiveligt fra tyske immigranter, der havde slået sig ned i England. Men hamburgerpølsen blev aldrig nogen succes. Derfor skal den moderne burgers ophav søges andre steder end i England. Som navnet hamburger antyder, spillede tyske Hamborg en vigtig rolle.