Baker udførte et utal af eksperimenter på sit laboratorium, indtil han omsider fandt den helt rigtige fremgangmåde.
Professoren blandede hakket kylling med bl.a. eddike og mælkepulver, inden han dyppede kødet i en dej lavet af æg og mel og smed det på en pande.
Resultatet blev sprøde, velstegte kyllingestykker, som Baker begejstret døbte chicken crispies.
I stedet for hurtigt at tage patent på sin nye metode, besluttede akademikeren Baker at dele sin indsigt med omverdenen og sendte sin opskrift til hundredvis af virksomheder, der arbejdede med fjerkræ.
Opfinderen fik ingen penge
En af de virksomheder, der fik størst glæde af Bakers metode, var McDonald's.
Virksomheden satte chicken nuggets på menukortet i 1979 og bidrog kraftigt til de gyldne kyllingestykkers popularitet.
Virksomhederne tjente styrtende på chicken nuggets, og det vurderes, at de stadigvæk sælger omkring 37 millioner Chicken Nuggets om dagen.
Baker så aldrig så meget som en dollar for sin opfindelse, men det slog ham ikke ud. Han fortsatte med at gøre ca. 40 andre opfindelser for fjerkræ-industrien.
Baker berigede derfor også verden med bl.a. kalkunbacon, kalkunskinke, kyllinge-pølser og en maskine til at udbene kyllinger.