Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Selv til glædelige begivenheder som bryllupper nægtede folk helt op i det tidlige 1900-tal at smile på billeder. Idealet var at holde munden i ro.

© Imageselect
Samfund - Hverdagsliv

Hvornår begyndte vi at smile til kameraet?

De første fotografier blev taget i 1820’erne, men det blev først almindeligt at smile til kameraet et helt århundrede senere.

De første fotografier blev taget i 1820’erne, men det var først ca. 100 år senere, at det blev almindeligt at smile til kameraet.

Årsagerne til fortidens stramme miner er flere. I begyndelsen kunne det tage op til 20 minutter at tage et billede, og så længe orkede ingen at holde et smil.

Brede smil var upassende

I 1840’erne tog det dog kun ca. 20 sekunder, men alligevel smilede de færreste.

Brede smil på billeder ansås nemlig for upassende – det var reserveret til drukkenbolte og svagt begavede. Desuden bevirkede mangelfuld tandpleje, at kun få havde lyst til at vise tænder.

I begyndelsen af 1900-tallet udsendte fotofirmaer som Kodak dog reklamer med smilende modeller, og det virkede. Efter 2. verdenskrig smilede stort set alle til kameraet.

Læs også:

Nazisme

Så blodig var de lange knives nat

3 minutter
Opfindelser

Tyske benzinpionerer opfandt motorbåden

1 minut
Revolution

Lenins vej til magten

3 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul