Wikimedia Commons
Lord Horatio Nelson og hans elskerinde Lady Emma Hamilton

Lord Nelson fik stor respekt fra elskerindens mand

Lord Nelson og Emma Hamilton indgik en af datidens mest celebre affærer, selvom de begge var gift. Nelsons kone var ikke begejstret, men det var Lady Hamiltons mand til gengæld, viser et brev, der netop er kommet på auktion.

I slutningen af 1700-tallet indledte den engelske søhelt Lord Nelson en affære med en af landets skønneste kvinder, Emma Hamilton. De var begge gift, men det forhindrede ikke den skandaleombruste affære i at tage form.

Lord Nelsons hustru Fanny var ikke begejstret over affæren, som hun flere gange forsøgte at sætte en stoppe for. Men Emma Hamiltons mand, den britiske ambassadør i Napoli, William Hamilton, var anderledes begejstret for forholdet.

Lady Fanny Nelson og Lady Emma Hamilton

Fanny Nelsons (tv.). Emma Hamilton (th.)

© Wikimedia Commons

Gravid med Lord Nelsons barn

Lord Hamiltons begejstring for Lord Nelson fremgår af et mere end 200 år gammelt brev, Hamilton skrev til Nelsons sekretær George Unwin. På det tidspunkt var forholdet på sit højeste, og Emma Hamilton var gravid med Lord Nelsons barn.

I brevet, der den 24. januar 2017 kommer på auktion, bliver Nelson beskrevet som en "nobel og modig ven" og som en "ekstraordinær helt og en god mand".

Forholdet mellem Lord Nelson og Emma Hamilton opstod, da admiralen ankom til Napoli i 1798. Her boede Emma Hamilton med sin mand.

Læs mere: Historiens mest berømte kærlighedsaffærer

William Hamilton havde kun lovord til overs for sin rival.

© Campbells/BNPS

Flyttede sammen med elskerinden - og hendes mand

Senere flyttede Lord Nelson sammen med Emma Hamilton, deres fælles barn - og Lord Hamilton i et mindre palæ i London.

Lord Nelson og Lady Hamiltions forhold varede i seks år. Så blev den midaldrende Nelson endnu engang indkaldt og mistede livet ved Slaget ved Trafalgar.

Emma Hamilton blev nægtet adgang til begravelsen.